Menu

Före och efter


De flesta som fotar idag gör redigeringar i sina bilder på något sätt. Med den digitala tekniken som finns idag har det aldrig varit lättare att ändra i sina fotografier. Däremot så är det en konst att redigera så att det ser snyggt ut.


Den digitala kameran

Two girls on a white wooden background, top view, studio lighting

De flesta äger idag en digital kamera eller mobil som tar digitala bilder. Det gör att man tar mer bilder än någonsin, men det betyder inte att alla bilder är bra. Långt ifrån bra. De flesta kräver en redigering för att de ska bli snygga. Det finns idag många bra redigeringsprogram som hjälper dig att redigera bilderna, men det finns även en uppsjö av gratis redigeringsprogram online som du kan ladda ned helt gratis. Beroende på hur pass professionell du är så fungerar många av gratisprogrammen jättebra så du inte behöver slänga ut en massa onödiga pengar.


Alla vill kunna förbättra
Alla som börjar med att redigera sina fotografier vill förbättra sig och utmana sig själv med nya infallsvinklar och färger. Hur man lägger kontrasten och sätter fokus i bilden. Det finns många fina tips online som är matnyttiga. Det har i slutändan en ganska stor betydelse hur du har ljussatt ditt foto. Du kan från ett och samma fotografi få många olika bilder. Du kan uppleva bilden olika beroende på ljus- och färgsättning. När du kommer prova dig fram vilket som ser bäst ut för din bild kommer du bli förvånad hur lite kan göra så mycket. En bild som du tyckte var vacker innan kan bli den mest fantastiska skapelsen som du väljer att göra en tavla av för att hänga upp på väggen.