Menu

Hitta inspiration till fotografering

Många fotografer kan säkert känna igen sig i att ibland kan inspirationen till att fotografera kännas som ljusår bort. Det är något som är fullt normalt eftersom fotografering är kreativt. I det här inlägget får du tips på några saker du kan tänka på för att få tillbaka din inspiration till att börja fotografera igen.

Låt kameran vila

När varken motivationen eller inspirationen till att fotografera finns kan det ibland betyda att det bästa du kan göra är att låta kameran vila. På så sätt får du tid till att göra annat och kan lägga ditt fokus på det. Det blir mer naturligt att ta fram kameran igen när du ska börja bli peppad på att göra det. Att tvinga fram saker är sällan den bästa utvägen.

Testa nya saker

En annan anledning till varför inspirationen eller motivationen inte är på topp är för att man upplever att man fotograferar samma saker om och om igen. Om du känner igen dig i den känslan kan du testa att göra något helt nytt. Det kan handla om att testa nya inställningar på kameran eller prova att fotografera något du vanligtvis inte brukar fotografera. Om du till exempel främst tycker om att fotografera porträtt kan du prova att ge dig ut i naturen och fotografera den.

Ta inspiration från andra

När inspirationen är som bortblåst kan du inspireras av andra. Kolla in vad dina favoritfotografer har fotograferat och tänk hur du skulle kunna fotografera något liknande med hjälp av de medel som du har. Det kan också vara en bra idé att hitta nya fotografer att följa på sociala medier. På så sätt får du tillgång till ännu mer inspiration. Något som är viktigt att komma ihåg vad gäller fotografering är att skilja på inspiration och att kopiera något rakt av.