Menu

Fotografera bilder till affischer och posters

Som fotograf finns det väldigt mycket man kan ta kort på. Vissa fotograferar människor, andra sporter och en tredje väljer att ta bilder på landskap. Oavsett vad man väljer att ha som motiv kan bilden faktiskt pryda en vägg väldigt bra i posterformat.

Hitta inspiration

Ibland kan det vara lite svårt att hitta inspiration när man ska fotografera. Vet man att det är just en affisch man vill skapa kan det vara klokt att titta in på till exempel https://dearsam.se/ för att hitta idéer. Kanske kan man också klicka hem en snygg poster med ett bra citat eller en snygg design som man tycker passar in lite extra bra i hemmet?

Sälja bilderna som posters

Om man arbetar som fotograf vill man såklart tjäna pengar och det kan man bland annat göra genom att just sälja bilder som posters. Det finns flera sajter online där man kan ladda upp bilder och sedan sälja dem i stort format till kunder. Man kan också fotografera till affischer som ska användas i reklamverksamhet för filmer, kläder eller annat. Även det tjänar man pengar på.

Dekorera det egna hemmet

Att klä de egna väggarna med bilder och minnen är också oerhört populärt. Vissa bilder kan man skriva ut i större format och sätta upp, andra vill man behålla i ramar eller som små varianter. Som fotograf har du stora möjligheter att dekorera hemmet med bilder på precis det du gillar. Det handlar bara om att du ska komma igång och gå ut och fotografera det som är dina favoritmotiv.