Menu

Instagram

Sociala medier är en stor del av många liv idag. Många av oss finns också på flera olika sociala medier. Några av de mest populära är bland annat Facebook, Twitter, YouTube, Snapchat och Instagram. Medan de tre första främst är datorbaserade är de andra två främst mobiltelefonbaserade. I sociala medier umgås vi med våra vänner, delar artiklar och bilder med varandra, läser nyheter, debatterar och tittar på videoklipp. Genom sociala medier nätverkar vi också, inte minst genom yrkesnätverk som LinkedIn. Det finns många möjligheter med sociala medier, och de är med stor säkerhet här för att stanna.

Instagram med fokus på bilder

Många av de tidigaste sociala medierna var så kallade sociala nätverk, där fokus ligger på att samtala och dela med sig av texter och bilder. Allt eftersom har nyare sociala medier dock valt att rikta in sig på andra saker. Instagram är ett socialt medium som är mobiltelefonbaserat (men också kan användas på webben). Genom att ladda ned Instagram-appen kan du dela med dig av bilder på dig och din vardag. Du kan också lägga till vänner och se deras bilder samt kommentera andras bilder. Facebook är fortfarande det största sociala mediet i Europa, men Instagram är större än Twitter och Snapchat. Trots att det är ett relativt ungt socialt medium har Instagram alltså lyckats riktigt bra.

Lever vi våra liv på sociala medier?

Att sociala medier har tagit världen med storm är det ingen fråga om. Många människor finns idag på åtminstone ett socialt medium, och många av oss finns på flera än ett. Även de äldre generationerna har någorlunda koll på dessa sociala medier. En kritik som har uppstått i och med deras popularitet är att vi idag lever våra liv via dessa sociala medier. Motståndare till dessa menar att vi träffas “på riktigt” i allt mindre utsträckning, och att vi dessutom kan förfina och försköna våra liv på sociala medier. Det finns dock ingen konsensus till detta – hur ställer du dig till det?