Menu

Så inreder du med dina fotografier

Har du massor av vackra fotografier i telefonen eller på hårddisken som du önskar att du kunde inreda med? Många önskar att göra hemmet mer personligt med hjälp av fotografier. Med några smarta och kreativa tips kan du ta inredningen till en ny nivå med hjälp av dina bilder.

Gör en egen fototapet

Inramade fotografier i all ära, men inget slår en fototapet med dina egna bilder. En tapet ger en lyxig designkänsla till hemmet. Med en egen fototapet har du dessutom möjlighet att skräddarsy inredningen precis som du vill. Hos Familjetapeter kan du enkelt beställa din fototapeter med dina egna bilder. Det är en formstabil och slitstark tapet som passar i alla sorters rum. Tapeten är av non-woven-typ och appliceras direkt på väggen med non-woven-lim och våderna ska monteras kant i kant. Processen att beställa en fototapet med egna bilder är mycket enkel och smidig:

1. Du laddar upp din egen bild på familjetapeter.se.

2. Du anger ditt väggmått. Det är alltid bra att välja en höjd och bredd som är cirka 3-5 centimeter större än dina riktiga väggmått för att ha skärmån. Den minsta beställningen är 3 kvadratmeter.

3. Du väljer beskärning och får ett besked direkt om bildkvaliteten är tillräckligt bra. Du behöver alltså inte oroa dig för att beställa hem en pixlig fototapet.

Du kan även kontakta Familjetapeters kundservice direkt så kan deras professionella grafiker hjälpa dig att skapa en fototapet helt enligt dina önskemål. Att fotografera bilder till affischer och tapeter kräver övning, men det finns ett obegränsat antal motiv, vilket gör att du kan välja precis hur du vill att din inredning ska se ut. För bästa resultat bör du fundera på vilket motiv och vilken färgskala du vill ha i de olika rummen. Du kan med fördel välja olika fototapeter i olika rum. I sovrummet kan det vara fint med blommiga mönster och i mindre utrymmen, exempelvis i hallen eller på toaletten, kan det vara häftigt med mer abstrakta motiv. När du inreder med tapeter är det alltid viktigt att ha ett helhetsperspektiv. Att välja fotografier utifrån deras motiv, men även färger, former och känsla. Matcha gärna med övrig inredning för ett effektfullt resultat. Välj ut dina favoritfotografier och låt kreativiteten flöda!

Skapa en tavelvägg

Att skapa en tavelvägg är ett annat bra sätt att göra något kreativt med bilderna och skapa en personlig inredning. När du skapar en tavelvägg är det viktigt att tänka enhetligt, annars är det risk att det blir ett rörigt intryck. Hitta din röda tråd och välj ut en motivfärg och en eller två ramfärger. Tunna ramar runt dina fotografier blir oftast fint på en tavelvägg. Våga blanda olika storlekar på fotografierna för att skapa en spännande dynamik. Glöm inte bort att utgå från möblernas placering för att undvika ett för instängt intryck.